Menu

Working Area

Duurzame kantoorinrichtingen met optimale gebruikerservaring.

Kenmerken

 • Een combinatie van privé en open ruimtes (ook in de centrale ruimte) met gebruik van natuurlijke kleuren en materialen
 • Biophilic design+ door inzet beplanting bij elke werkplek
 • Biophilic design++ door lichtvoorzieningen naar Circadiaanse ritme
 • Ergonomische optimalisatie
 • Optimalisatie akoestiek en geluidsmaskering
 • SMART building

Voordelen

 • Verhoogt de productiviteit
 • Vergroot de creativiteit
 • Beter algeheel gevoel van welzijn
 • Meer gebruik van de ruimte
 • Dit type kantoorontwerp speelt een grote rol bij de keuze voor een werkgever
 • Vergroot de kansen en omzet van zzp’ers

Wetenschappelijke whitepaper

Wilt u ook een toekomstbestendige kantoorinrichting?

Het Zones Lifestyle & Working concept is gebaseerd op onderzoeken over wat werkt en waarom en voor wie. Samengevat: happy worker – happy employer. Download onze Whitepaper om meer te lezen over welke onderzoeken zijn gebruikt bij de ontwikkeling van het concept en wat voor resultaten de inzet van het concept aan u zal opleveren op financieel-, HR- en imagogebied.

Whitepaper aanvragen Neem contact op

Een duurzame kantoorinrichting met optimale gebruikerservaring

33% van de kantoorgebruikers in Europa laat zich bij de keuze over waar zij werken, beïnvloeden door het ontwerp van de ruimte. De onderdelen van flexwerkplekken in de open ruimte zijn dan ook zo ontworpen dat deze aansluiten bij wat kantoorgebruikers zoeken in een werkruimte.  Happy worker – happy employer.

Duurzame kantoorinrichting

Een design gericht op de connectie met de natuur, wordt ingezet bij het ontwerp van de ruimtes. Een combinatie van privé en open ruimtes (ook in de centrale ruimte) met gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. De werkplekken worden ingericht met de benodigde basisverlichting, basismeubilair en voorzieningen op het gebied van data en elektra.

Biophilic design+ in uw kantoorruimte

Inzet van de connectie van natuurlijke elementen in de vorm van beplanting zichtbaar vanuit elke werkplek. Onderhoud vindt plaats door de hospitality dame/heer.

Biophilic design++

De lichtvoorzieningen worden ingesteld conform het circadiaans ritme: een tijdgestuurd verlichtingssysteem met een verlichtingscyclus, die rekening houdt met het circadiaans ritme. Dat wil zeggen dat de armaturen in de loop van de dag hun lichtkleur en lichtsterkte aanpassen.

Ergonomische kantoorinrichting

Er worden gezonde alternatieven voor zitten ingezet: zitballen, statafels, zit- en sta- bureaus. Dit draagt bij aan het stimuleren van gezond beweeggedrag van de gebruikers.

Optimalisatie akoestiek en geluidsmaskering

Naast de optimalisatie van de indeling van de ruimte, zodat open en privé conversaties goed mogelijk zijn, wordt extra ingezet op geluidsmaskering. Hierdoor is de geluidsoverlast (nagalmtijd) minimaal en de concentratie en het welzijn wordt positief beïnvloed. Geluidsmaskering vindt plaats door geluidreducerende oppervlakken en geluidsabsorberende materialen.

SMART building

Als onderdeel en versterking van de gewenste ervaring en werkomgeving van de gebruiker kan het gebouw SMART ingesteld worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een intelligent platform dat inzicht geeft in het gedrag van gebouwen, bedrijfsmiddelen, systemen en gebruikers. Inzicht dat leidt tot verbetering van dat gedrag om een duurzame, economische en aangename omgeving te creëren.

Dit intelligente platform brengt gebouwen tot leven en verbindt elk systeem, bron of apparaat tot één slimme omgeving. Hiermee kunnen gekoppelde apparatuur, middelen en systemen bediend worden, desgewenst door elke gebruiker of alleen door bepaalde rollen binnen de organisatie.

Ook biedt dit systeem inzicht in bezettings- of bezoekersinformatie, kan het onderhoud en beheer optimaal worden geautomatiseerd en kunnen services automatisch worden besteld, geregistreerd en administratief/financieel worden afgehandeld.

Aan de hand van gebruikersprofielen kan ieder type gebruiker (deels) controle over de gebouwsystemen krijgen. Denk aan het instellen van licht- en luchtinstellingen of het reserveren van vergaderruimtes. Een gebouwbeheerder kan alle systemen monitoren en beïnvloeden en krijgt automatische meldingen van benodigd onderhoud. Daarnaast ontvangt hij automatisch serviceaanvragen van leveranciers. Alle instellingen zijn naar elke gewenste situatie te optimaliseren.

Overige elementen Zones concept

Interesse in het concept?

Interesse in het Zones concept? Of wilt u een rondleiding boeken? Laat uw gegevens achter en wij bellen u snel terug.