Menu

Sports & Relaxation

Sport en ontspanning op kantoor.

Kenmerken

  • Inzet bestaande bronnen van beweging (stimulatie trapgebruik, looproutes)
  • Gezonde alternatieven voor zitten bieden
  • Zowel korte actieve sportprogramma’s als ontspannende yoga- en meditatielessen met inzet van regionale partijen

Voordelen

  • Verhoogt de hoeveelheid beweging en zo het energieniveau
  • Reduceert stress
  • Vergroot de fysieke en geestelijke gezondheid van medewerkers
  • Verlaagt het ziekteverzuim
  • Versterkt het teamgevoel
  • Vergroot de veiligheid

Stimuleer beweging in uw kantoorruimte

Sport en ontspanning op kantoor is erg belangrijk voor een gezonde levensstijl. Het is van belang dat volwassenen minimaal 150 minuten per week matig intensief bewegen, verdeeld over sessies van minimaal 10 minuten. Aanbevolen wordt dagelijks 30 minuten matig intensief te bewegen. Wereldwijd voldoet hier maar 40% van de mensen aan. Dit terwijl voldoende beweging de levensduur verlengt en de gezondheid bevordert. Dit heeft zo ook positieve impact op de gezondheidskosten, waarbij de kostenvoordelen nog groter zijn bij mensen met obesitas. Door de inzet van dit element met bewezen initiatieven die de mate van bewegen vergroten bij gebruikers, wordt bijgedragen aan de eerdergenoemde voordelen.

Beweging stimuleren met kantoorinrichting

Bij de inrichting wordt al rekening gehouden met het stimuleren van beweging. De looproutes worden zo ontworpen dat het aantrekkelijk is voor gebruikers om in beweging te komen en gebruik te maken van eventuele trappenhuizen.

Maakt u echter gebruik van het basisonderdeel van Sports & relaxation, dan zal er ook aandacht worden geschonken aan het stimuleren van beweging en ontspanning van de gebruikers door de inzet van informatievoorziening over de voorzieningen in de omgeving. Denk aan aantrekkelijke looproutes vanuit het pand en aanbod van sport en ontspanning in de nabije omgeving.

 

Sport- en ontspanningsprogramma’s in uw kantoorruimte

Bij dit onderdeel worden de daadwerkelijke voorzieningen verzorgd die benodigd zijn voor sport- en ontspanningsprogramma’s. Dit betekent dat er een ruimte zodanig wordt ingericht dat deze beschikbaar is voor de programma’s. Denk aan voldoende luchtvoorziening en douches met omkleedruimtes. Het streven is om een multifunctionele ruimte in te zetten, die buiten deze programma’s steeds inzetbaar blijft; bijvoorbeeld als een vergaderruimte.

Het aanbod is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar wat daadwerkelijke positieve impact heeft op het stimuleren van beweging. Dat betekent dat er zowel korte actieve sportprogramma’s worden aangeboden, als korte ontspannende yoga- en meditatielessen. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van regionale aanbieders.

Overige elementen Zones concept

Interesse in het concept?

Interesse in het Zones concept? Of wilt u een rondleiding boeken? Laat uw gegevens achter en wij bellen u snel terug.