Menu

Food & Beverages

Gezond eten en drinken op kantoor.

Kenmerken

  • Combinatie van flexwerkplekken en leisure
  • Duurzame en regionale inkoop
  • Eetbare wand
  • Gemakkelijk beschikbaar vers, gezond voedsel – ook voor andere momenten dan de lunch
  • Kraanwater stimulatie
  • Stimulatie van gezond eet- en drinkgedrag
  • Catering en roomservice

Voordelen

  • Een ideale combinatie van de trend van bewust eten (duurzaam en gezond) met de trend in de vraag naar fastservice en eetvoorzieningen buiten het eigen kantoor
  • Verbeterde fysieke en geestelijke gezondheid medewerkers
  • Verhoging van productiviteit en energieniveau

Gezond eten en drinken op kantoor

Gezond eten en drinken op kantoor verbetert de fysieke en geestelijke gezondheid van uw medewerkers en verlaagt het ziekteverzuim. Gezondheidsverlies wordt vooral door voeding – samen met roken en overgewicht – veroorzaakt. Een ander gegeven is dat men steeds vaker duurzaam en buitenshuis eet. Ook is er een overstap van het klassieke ontbijt-lunch-diner naar zes of meer eetmomenten per dag. Met name Millennials en Generatie Z, consumenten van 17 tot 37 jaar, willen zelf kunnen kiezen wat ze eten, waar en wanneer. Dit concept combineert de trend van bewust eten (duurzaam en gezond) met de trend in de vraag naar fastservice en eetvoorzieningen buiten het eigen kantoor.

Stimuleer gezonde voeding voor uw medewerkers

De basisvoorzieningen zijn gericht op de eet- en drinkmomenten naast het vaste lunchmoment, met een gezonde insteek. Hierbij wordt de inkoop zoveel mogelijk duurzaam gedaan: er wordt gelet op het dierenwelzijn en duurzame vis, eerlijke handel, producten naar het seizoen, producten uit de regio en/of biologisch en vermijden van verspilling.

Hiernaast zal de hostess een rol spelen in het actief aanbieden van de gezonde opties en daarover communiceren onder de gebruikers. Denk aan de gezonde actie van de dag en interne mailings over de mogelijkheden en gezondheidsvoordelen.

Ook wordt de bewustwording van gezondheid en connectie met de natuur verder gecreëerd door de inzet van een eetbare wand. Deze wand bevat verse kruiden en snoepgroenten, die ook daadwerkelijk worden gebruikt bij het aanbod aan gezonde snacks en dranken.

Kraanwater stimulatie

Kraanwater blijft de gezondste manier van dorstlessen. Om dit onder de gebruikers te stimuleren worden op diverse punten binnen de working en hospitality area watertaps beschikbaar gesteld, met toevoeging van natuurlijke smaken. Zo wordt zowel gezond drinkgedrag gestimuleerd, als een extra bestemmingspunt voor een onderbreking van zitgedrag.

Lunch

Bij de lunch wordt gericht op gemakkelijk beschikbaar vers en gezond voedsel, met beperkte ongezonde opties. Flexibiliteit en gezonde, duurzame fastservice staan voorop. Er wordt gecommuniceerd op aanbevolen portiegroottes, bedachtzaam eten, zelfbereiding, voedselallergenen, voedingsinformatie en alternatieven. De host zorgt persoonlijk voor de verzorging hiervan, waarbij gezocht wordt naar samenwerking met duurzame en lokale leveranciers van de levensmiddelen.

Catering en roomservice

In combinatie met de Hospitality Service qua eventcoördinatie, zou ook de dienst catering en roomservice aangeboden kunnen worden. Zo wordt het ook voor kleine huurders eenvoudig om deze service af te nemen, gezien er gebruik wordt gemaakt van de faciliteiten die reeds beschikbaar zijn.

Overige elementen Zones concept

Interesse in het concept?

Interesse in het Zones concept? Of wilt u een rondleiding boeken? Laat uw gegevens achter en wij bellen u snel terug.